top of page
Ieškoti

NATŪRALAUS ŠILKO RŪŠYS

Šilkas yra natūralus baltyminis pluoštas, kurį gamina šilkverpiai. Tai rafinuotas, prabangus ir elegantiškas audinys, kuris žinomas tūkstančius metų. Kinija yra didžiausia šilko gamintoja bei vartotoja visame pasaulyje. Yra keletas natūralaus šilko rūšių, tačiau pagrindinės šios trys:

  • Mulberry šilkas (mulberry silk). Populiariausias ir dažniausiai naudojamas šilkas, gaminamas iš šilkverpių vikšrų gaminamų siūlų. Tai aukščiausios kokybės šilkas, kuris yra švelnus, prabangus, turi blizgesį bei yra ilgaamžis.

  • Laukinis šilkas (tussah silk). Gaminamas iš laukinio šilkverpio kokonų. Skiriasi nuo mulberry šilko savo natūralia spalva, kuri svyruoja nuo auksinės iki rusvos. Savo išvaizda jis labiau primena medvilnę ar liną, tačiau yra minkštas ir malonus liesti. Lengvai nudažomas.

  • Eri šilkas (eri silk). Tai kitokia rūšis, gaunama iš šilkverpių kokonų, nesunaikinant pačio vikšro. Eri šilko siūlai yra truputį grubūs ir mažiau blizgūs nei mulberry šilko, tačiau jie turi ypatingai šiltą tekstūrą. Eri šilkas yra patvarus ir yra puiki medžiaga drabužiams, baldams ar užuolaidoms.

Kiekviena iš šių šilko rūšių turi savo unikalias savybes.


8 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page